Over Marcel

Vanaf 1983 tot 1989 heb ik de opleiding fotografische vormgeving gevolgd op de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Een van mijn afstudeerprojecten was een serie portretten van mensen met een verstandelijke beperking.

Na mijn afstuderen heb ik binnen die wereld ruim 11 jaar gefotografeerd, veel voor de NSG (Nederlandse Sportbond voor Gehandicapten), veel nationale sportevenementen, maar ook evenementen in Spanje en in Amerika. Ook heb ik in die tijd een aantal boeken gemaakt over dit onderwerp, veel jaarverslagen en een kinderboek.

Na die 11 jaar ben ik mij meer gaan toeleggen op portretten en studiowerk binnen de reclame wereld.

Veel portretten gemaakt voor onder andere de Staats Courant, de gemeente Amsterdam, het Heineken Bierblad en voor talloze andere opdrachtgevers.

Binnen de reclamewereld heb ik voor veel bureaus gewerkt: voor onder andere Mexx, Bouwmaat, Gamma, de gemeente Amsterdam en vele andere merken en bedrijven.

In 1998 ben ik begonnen als docent fotografie op de Foto Academie Amsterdam. Dit lesgeven heb ik 20 jaar met erg veel plezier gedaan en daar ben ik in 2018 mee gestopt.

En tussen al deze activiteiten door fotografeer ik nog steeds alles wat los en vast zit, folders voor Kitsch Kitschen, jaarverslagen voor het Scheepvaartmuseum, soms bruiloften en partijen of 500 portretten voor een studenten vereniging.

Momenteel fotografeer ik met veel plezier voor de IJopener, het buurtblad voor Amsterdam-Oost.